Blog

Yazılımda Kariyerin Teknoloji İlkesi: Tutunmak 

Yazılımda Kariyerin Teknoloji İlkesi: Tutunmak 

Düşen bir teknolojiye tutunmaktan söz edelim. Bu gerçekten bir önceki yazımda bahsettiğim konunun özel bir durumudur. Ancak o kadar yaygındır ki ayrıca işlenilmesini uygun buldum.

Farkında Olmak

Bir teknolojiyi seçip birkaç yıl bu teknolojide kalmanın yanlış bir tarafı yok. Ancak yine de bunun için bir maaş alıyorsunuz diye yapmadığınızı bilin. Bu konuda kasıtlı kaldığınızı farketmelisiniz. Programcılar bildikleri şeylere yakınlık gösterme eğilimindedir. Kullandıklarımızı sevmek ve kullanmadıklarımızı geri itmek yapımızda var. Konfor alanından çıkamamak bizim için varsayılan bir ayardır. Ancak akıllı geliştiriciler bunun farkında olacaktır. Ve ilgi alanına göre belirli bir teknolojinin nerede olduğunu takip edeceklerdir.

Son Kullanma Tarihi

Her teknolojinin önemli olduğu bir iş alanı olduğunu görüyorsunuz. Bazı teknolojiler çok uzun ömürlüdür, örneğin C ve C++, aslında alaka düzeyinde bir artış görmektedir ve 20 yılı aşkın süredir hayatımızın içindedir.

İronik olarak adlandırılan Flash gibi diğer teknolojiler hızla ortaya çıktı. Yalnızca HTML5 ve JavaScript’in başlangıçta sundukları değerin çoğunu üstlenmesi için merkezi olarak konumlandırıldı. Flash ölecek mi? Çoktan öldü. Ancak kesinlikle C ve C++ daha uzun ve daha istikrarlı bir pazar payı taşıdığı ortadadır.

Tiobe.com gibi web sitelerine geri dönersek, bir teknoloji kullanıyorsanız ve bunun gibi siteler kullanımda azalma gösteriyorsa, bunun farkına varmanız ve ileride daha fazla fırsat sunan bir beceri seçmeyi düşünmenizin zamanı gelmiştir.

Sektörümüzde tam olarak ne olacağını tahmin etmek imkansızdır, ancak başarılı geliştiriciler sürekli bir öğrenme yolculuğundadır ve beceri setinizi ne zaman güncelleyeceğinizi bilmek, yazılım alanında başarılı bir kariyerin temel bileşenidir.

Bir sonraki yazımda stand almak konusunu işleyeceğim, yazılımda kariyerin teknoloji ilkesinide detaylandırmaya devam ediyoruz.

Eğer henüz okumadıysan bir önceki makaleyede buradan erişebilirsin.

Leave A Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir