Yazılımda Kariyerin Çerçeveleme İlkesi: Programlama Politikası
Şimdi dikkatimizi daha az teknik ama kesinlikle kritik bir konuya çevirelim. Birkaç yumuşak beceri alanına değineceğim. Bunların çoğu, kötü bir tutuma sahip olmamakla özetlenebilir. Ancak bu noktayı ele almak için birkaç özel alana bakacağız.
İlk olarak, şirketinizin insanları istihdam etme politikası var. Pek çok işletmede çalıştım. Siyasetten tamamen arınmış bir şirkete daha rastlamadım.
Konumlandırma, rekabet gücü, yönetici dalkavukluğu ve güç oyunlarına sahip olmak insan doğasıdır. Ve bir geliştirici için büyük bir büyüme noktası, siyasete dalmadan nasıl yönlendirileceğini öğrenmektir.
Çok sık, iyi programcıların bazı siyasi oyunlara kapıldığını ve geri adım atmak yerine durumu ikiye katladıklarını görüyorum. Geliştiriciler olarak kod yazmamız için para alıyoruz. Bir ofisteki siyasetin yüzde doksanı ise, kod yazmaktan çok insanlarla ilgilidir. Katılmak çok kolaydır, ancak bunu yapmak, engeller yaratmanın kesin bir yoludur. Bu engeller, hiç beklemediğiniz bir anda kariyerinizi sınırlamak için size bumerang gibi geri gelecektir.
Burada basit bir tavsiyem var. Söylenebilecek her şey söylenmemelidir. Her türlü politikanın ortasına girme fırsatlarınız olacak ve bunu yapmak, sonunda kariyerinizi muhtemelen olumsuz bir şekilde etkileyecektir.
Eğer henüz okumadıysan bir önceki makaleyede çerçeveleme ilkesinin dar görüşlülük başlıklı konusundan bahsetmiştim. Burayadan erişebilirsin.
Bu makaleyi yazılımda kariyer düşünen herkesle paylaşabilirsiniz. İleride paylaşacağım eğitimlerden ve makalelerden haberdar olmak istiyorsanız lütfen mail listesi formuna kayıt yapmayı unutmayın.