Blog

Yazılımda Kariyerin 5 İlkesi

Yazılımda Kariyerin 5 İlkesi

Giriş

Başlamadan önce umarım burada sizin için hazırladığım bilgileri faydalı bulursunuz. Bunu bir yazı dizisi olarak düşünün ve bu yazı dizisini, yazılım endüstrisindeki yaklaşık 20 yıllık deneyimin ve edindiğim eğitimlerin sonucunun olduğunu göz önünde bulundurursanız kaliteli bir zaman geçireceğinize emin olabilirsiniz.

Bu süre zarfında yazılım geliştirme ve sistem sorumluluğundan başlayıp çok çeşitli roller üstlendim. Pek çok geliştiriciyle çeşitli açılardan tanışmama imkan sağlayan ilginç bir kariyer yolculuğum oldu. Yol boyunca, başarılı geliştiricileri açıkça tanımlayan ve daha az başarılı geliştiricilerde açıkça eksik olan bazı ilginç kalıpların ortaya çıktığını gördüm. Başka hiçbir yerde bir araya getirildiğini görmediğim için uzun zamandır yayınlamak istediğim bir yazı dizisiydi.

Yıllar boyunca tanıştığım daha başarılı geliştiricilerde defalarca gördüğüm beş modeli veya prensibi sizinle paylaşacağım. Tabi başka ilkeler de olabilir ve bunlardan bazılarını öğrenmeniz diğerlerinden daha önemli olabilir.

Kapsamlı bir liste olmasını amaçlamadım, bunun yerine bir yazılım geliştiricisiyseniz göz önünde bulundurmanız gereken faydalı ilkeler dizisi olmasını amaçladım.

Bu listedeki tüm öğelerin uygulanması oldukça kolaydır ve ilkelerin her birini gerçekleştirmenin yollarını ekledim. Bilgileri yararlı bulacağınızı ve belki de bu yazı dizisindeki bir şeyin yazılım alanında daha başarılı bir kariyere sahip olmanıza yardımcı olacak bir katalizör görevi görebileceğini umuyorum.

Ajandamız

  • Teknoloji
  • Kişisel Gelişim
  • Çerçeveleme
  • Markalaşma
  • Etkileşimler

Neleri kapsayacağımıza bir göz atmanız için hemen üst tarafta bir ajanda listesi hazırladım. Anlatacağım beş ilkeyi yukarıda gördüğünüz şekilde grupladım. Okuduğunuzda başlıklar arasındaki çizgiler net ve belirgin olmadığını göreceksiniz, ancak bu konuların yer yer örtüştüğü için gerçeği doğru bir şekilde temsil ettiğini düşünüyorum.

Tartışacağımız beş alandan;

Birincisi, bir uzmanlık uzmanı olmak. Bunun altyazısını yapabilirsin, kariyerinle evlenebilirsin, teknolojinle flört edebilirsin.

İki numara, kariyerini yönetmek. Bu gerçekten kariyer yolunuza sahip olmanızla ilgilidir.

Üçüncüsü, sorunları uygun bağlamla çözmek, yaptığınız şeyi neden yaptığınızı anlamanız gerekir.

Dört numara, itibarını korumak. Nihayetinde başkalarının sizi nasıl algıladığıyla sınırlısınızdır.

Beş numara, başkalarıyla iyi çalışıp ve eğlenme. Aslında bu madde temelde, olmamanız gereken kişiliği size anlatacak.

Bu ilkelerin her birinin gerçekten ne anlama geldiği hakkında konuşacağız ve her birini işinizde nasıl uygulayacağınız konusunda taktiksel rehberlik edecek. Ve bununla birlikte, teknolojinin kendisinde uzman olma ilkesi olan ilk maddeye bir sonraki yazıda geçeceğiz.

Leave A Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir